nieuwsbrief
Geef u op!
zoeken
Zoeken!

Beschermingsbewind

Door emotionele omstandigheden, sociale omstandigheden of lichamelijke en/of geestelijke beperkingen kan het voorkomen dat sommige mensen niet in staat zijn om hun eigen financiën te regelen. Voor deze mensen is beschermingsbewind bedoeld. Beschermingsbewind is een beschermingsmaatregel waarbij de goederen (vermogen en inkomen) van de persoon waar het om gaat, onder bewind worden gesteld door de kantonrechter.

Stel dat u voor beschermingsbewind in aanmerking komt, dan kan de kantonrechter u onder bewind stellen bij Cobi Bewind. Wij nemen in dat geval de verantwoordelijk over uw geld en goederen over. Concreet betekent het dat wij  - mits er voldoende geld beschikaar is- ervoor zorgen dat uw vaste lasten worden betaald, dat er geld voor toekomstige uitgaven wordt gereserveerd en dat u wekelijks boodschappengeld ontvangt. Daarnaast ondernemen wij zelfstandig actie wanneer het inkomen niet op orde is, verzorgen wij de jaarlijkse belastingaangifte en indien nodig vragen wij bij schulden hulp aan bij de gemeente waar u woont. Bij het regelen van schulden verwachten wij geen actieve rol van degene die onder bewind is gesteld.

 

Kwaliteitseisen 

Op 29 januari 2014 is het Besluit kwaliteitseisen curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren van kracht geworden. Dit besluit heeft zowel betrekking op de professionaliteit van de bewindvoerder als op de kwaliteit van de bedrijfsvoering. Cobi Bewind werkt binnen deze gestelde eisen waarop wordt toegezien door de kantonrechter. Overigens kunnen alle ontvangsten, betalingen, budgetplannen en schulden door de klant direct worden gevolgd. 

 

Overige bronnen

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/curatele-bewind-en-mentorschap

COBI Bewind |Postbus 28113 |3828 ZJ Hoogland |033-4480188 |info@cobibewind.nl
© 2024 COBI-bewind.nl|Ontwerp & Realisatie: GemakkelijkOnline